VanBynen.ca now meets Canada's website accessibility standards.

The Great Canadians Quiz

Answers are provided at the end of the Quiz for self evaluation.

  1. Who was the 1st woman elected to the federal government?           
    • A) Harriet Dick
    • B) Agnes Macphail
    • C) Rose Mary Henderson
  2. Who was the 1st Canadian to command the International Space Station?      
    • A) Marc Garneau
    • B) Dave Williams
    • C) Chris Hadfield
  3. Who invented the Cardiac Pacemaker?         
    • A) John Hopps
    • B) Wilfred Bigelow
    • C) John Callaghan.
  4. Who was the 1st woman to serve as Chief of a First Nation?      
    • A) Angela Sidney
    • B) Jean Cuthand Goodwill
    • C) Elsie Knott
  5. Who is Canada’s 1st female astronaut?         
    • A) Dr. Roberta Bondar
    • B) Julie Payette
    • C) Jennifer Sidey-Gibbons
  6. Who is the 1st Black person appointed to the Senate of Canada?
    • A) Anne Cools
    • B) Marie-Françoise Mégie
    • C) Wanda Thomas Bernard
  7. Who invited basketball? 
    • A) Bob Galley
    • B) James Naismith
    • C) Mel Rideout
  8. Who are the inventors of Insulin?        
    • A) Frederick Banting
    • B) Charles Best
    • C) James Rickard
    • D) All of the above
  9. Who invented the telephone?  
    • A) Thomas A. Watson
    • B) Gilbert Grosvenor
    • C) Alexander Graham Bell
  10. Who is the 1st Asian appointed Governor General?           
    • A) Adrienne Clarkson
    • B) Vivienne Poy
    • C) David Lam

Answers: 1. B 2. C 3. A 4. C 5. A 6. A 7. B 8. D 9. C 10. A

Tony Van Bynen

Member of Parliament for
Newmarket—Aurora

Sign Up to Get Email Updates

Postal Code(Required)
Communication Consent(Required)

Share this post:

Email
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Skype
Telegram
Reddit